Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ВНЗ Львова

Четвер, 27 квітня 2023, 13:01

Понад 100 тисяч абітурієнтів обрали для участі в мультитесті історію України

ВНЗ Львова

109 тисяч абітурієнтів обрали третім предметом на цьогорічному Національному мультипредметному тесті історію України.

Про це повідомляє Українська правда.

Цьогоріч на Національному мультипредметному тесті абітурієнти складатимуть два обов’язкових предмети – українську мову і математику, а один – на вибір. Третім предметом на мультитесті 109 тисяч вступників обрали історію України.

Натомість іноземну мову складатимуть 68 тисяч випускників, біологію – понад 27 тисяч, фізику – 4 тисячі, а хімію – 2,7 тисячі.

Загалом, станом на 26 квітня, на НМТ в Україні зареєструвалися 169,6 тисячі випускників, ще понад 18 тисяч – за кордоном.

За словами заступника міністра освіти та науки Андрія Вітренка, реєстрація на складання НМТ триває три тижні. За цей час створено 211 тисяч персональних кабінетів, приблизно 188 тисяч абітурієнтів вже отримали повідомлення про успішну реєстрацію та можливість формувати сертифікат НМТ-2023 року.

Нагадаємо, реєстрація для участі в цьогорічному національному мультипредметному тесті розпочалася 3 квітня й триватиме по 3 травня, змінити дані можна до 7 травня.

Цьогоріч історію України вилучили з переліку обов'язкових предметів на мультитесті. 

Додамо, у лютому Верховна Рада скасувала ДПА для учнів 11 класу та визначила порядок вступу до вишів у форматі мультитесту.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.