Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

військкомат у Львові

П'ятниця, 28 квітня 2023, 15:50

Зеленський вирішив відправляти місцевих воєнкомів на фронт

військкомат у Львові

Володимир Зеленський доручив Валерію Залужному відправляти на фронт воєнкомів із центрів комплектацій.

Про це повідомляє Укрінформ.

Сьогодні, 28 квітня, на брифінгу міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що президент Володимир Зеленський доручив головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному відправляти воєнкомів із центрів комплектацій на фронт, а на їхні місця ставити воїнів, які отримали порання.

"Є одна із простих рекомендацій Президента України. Він дав серйозну рекомендацію главкому Валерію Залежному – переважну більшість воєнкомів відправляти як військовослужбовців на лінію фронту. А скеровувати на їх місце військовослужбовців, які отримали поранення, які знають, у тому числі як правильно проводити роботу з реалізації мобілізаційних потреб" – наголосив Резніков.

За його словами, також Міноборони разом з Міністерством цифрової трансформації розвиває проєкт "Оберіг", який передбачає оцифрування всіх документів, які накопичились у центрах комплектування та соціальної підтримки.

Зазначимо, "Оберіг" – це проєкт Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних і резервістів, який є автоматизованою інформаційно-телекомунікаційною системою, призначеною для збирання, зберігання, обробки та використання даних про військовозобов'язаних для забезпечення військового обліку громадян.

Нагадаємо, 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабну війну проти України, тоді ж в Україні ввели воєнний стан, який продовжили до 20 травня 2023 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.