Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Михайло Дзюдзь

П'ятниця, 5 травня 2023, 11:37

Суд забрав у пенітенціарника Дзюдзя рік тюремного життя

Михайло Дзюдзь

Апеляційна палата ВАКС змінила екскерівнику Західного міжрегіонального управління Мін'юсту Михайлу Дзюдзю термін ув'язнення з 6 до 5 років позбавлення волі.

Про це йдеться в ухвалі Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 21 квітня 2023 року.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду частково задовольнила апеляційну скаргу захисника на рішення Вищого антикорупційного суду від 14 жовтня 2022 року щодо визнання винним у хабарництві колишнього начальника Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції Михайла Дзюдзя.

Зокрема, покарання змінили з 6 на 5 років ув'язнення, виключивши з вироку ВАКС обставину вимагання хабаря.

"Вирок Вищого антикорупційного суду від 14.10.2022 – змінити в частині правової кваліфікації дій обвинуваченого та призначення йому основного покарання. Виключити з вироку висновок суду про наявність у діях кваліфікуючої ознаки частини 3 статті 368 КК – вимагання неправомірної вигоди. Змінити призначене основне покарання у виді 6 років позбавлення волі на 5 років позбавлення волі" – йдеться у рішенні суду. 

Також суд постановив Михайла Дзюдзя негайно взяти під варту.

Нагадаємо, ВАКС у жовтні 2022 року визнав винним Дзюдзя у хабарництві та засудив до 6 років позбавлення волі. Його у березні 2020 року затримали на вимаганні хабаря у 1000 доларів від підлеглого. Це був останній з кількох періодичних платежів, які отримував посадовець.

Тоді ж Вищий антикорупційний суд призначив Дзюдзю заставу у 630 тис. грн і зобов'язав носити електронний браслет. Михайла Дзюдзя зголосилися взяти на поруки екснардеп Андрій Лопушанський та ексголова Львівської обласної ради й депутат облради Олександр Ганущин. 

Справу щодо Дзюдзя передали до суду ще в березні 2021 року.

Нагадаємо, Михайло Дзюдзь на місцевих виборах-2020 пройшов до Львівської обласної ради від партії Європейська Солідарність. А у 2015 році на місцевих виборах переміг у Турківському районі (39,48% голосів, 78 округ) та пройшов у Львівську обласну раду від Блоку Петра Порошенка. Також він був депутатом облради 6 скликання.

Дзюдзь очолював Державну пенітенціарну службу України у Львівській області 10 років, починаючи з 2010 року.

У 2019 році він задекларував 672 тис. грн доходу, а його дружина придбала квартиру у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.