Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Борислав

П'ятниця, 5 травня 2023, 15:38

У Бориславі запровадили карантин через сказ у тварини

Борислав

У Бориславі та Попелях будуть проводити вакцинацію домашніх тварин через випадки сказу.

Про це повідомляє Бориславська міська рада на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 5 травня, Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Дрогобицькій РВА прийняла рішення запровадити карантинні обмеження у Бориславі та селі Попелі через виявлення сказу у тварин.

Як заявив начальник Дрогобицького районного управління ГУ ДПСС у Львівській області Юрій Гарбузинський, 1 випадок сказу у тварини виявили в селі Попелі та 1 випадок – у місті Бориславі по вул. Дрогобицькій.

"Враховуючи обставини, місто Борислав та село Попелі визнано вогнищем захворювання тварин на сказ. У радіусі п’яти кілометрів цих територій терміном на 2 місяці накладено карантинні обмеження. Знімуть їх за умови виконання всіх заходів, передбачених чинною Інструкцією щодо профілактики та боротьби зі сказом тварин. В понеділок у селі Попелі розпочнуть імунізацію домашніх тварин, після цього – у Бориславі"  – йдеться у повідомленні.

Додамо, на початку січня у селі Доброгостів Дрогобицького району в домашньої собаки виявили захворювання на сказ, а наприкінці місяця сказ діагностували у домашньої собаки на території Городоцької ОТГ.

У лютому сказ у тварини виявили на території Яворівської ОТГ, на території Буської ОТГ Золочівського району з початку цього року зафіксували один випадок сказу у лисиці.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.