Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

площа Міцкевича

Вівторок, 9 травня 2023, 14:46

Посіпаки Садового хочуть посунути хідник до пам'ятника Міцкевичу

площа Міцкевича

У міськраді розробили варіанти моделювання руху транспорту на площі Міцкевича, один з яких пропонує зменшити хідник пам'ятника Міцкевичу.

Вчора, 8 травня, на засіданні комісії транспорту, зв'язку та міської мобільності Львівської міської ради директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури міськради Олег Забарило представив чотири варіанти змін щодо організації руху транспорту на проспекті Свободи, зокрема біля пам'ятника Адаму Міцкевичу.

"Ми промоделювали чотири сценарії. Один з цих сценаріїв, як на мене, є оптимальним, – він забезпечує дві смуги руху в напрямку із проспекту Свободи й прямо до пам'ятника королю Данилу. Також цей варіант передбачає одну смугу руху прямо зі сторони вул. Коперника" – наголосив Забарило.

Однак, за його словами, найкраще зменшує транспортні затори варіант, яким пропонується зменшити хідник біля пам'ятника Адаму Міцкевичу на 1,5 метра, щоб звільнити місце для нової смуги руху транспорту в напрямку проспекту Свободи.

"Був би хороший четвертий варіант, бо він забезпечує дві смуги руху прямо від сторони Оперного театру та ще третю автобусну. Пропонується дві смуги руху в напрямку проспекту Свободи, які могли б бути забезпечені лише у тому разі, якщо посунути на півтора метра хідник пам'ятника Адаму Міцкевичу. Але це є пам'ятник національного значення, тому тут включаються різні юридичні моменти" – пояснив Олег Забарило.  

Один із варіантів, які обговорювали, це розширити на 1,5 метри смуги для руху транспорту на проспекті Свободи, зменшивши хідник біля пам'ятника Адаму Міцкевичу. Тобто про жодну зміну розташування самого пам'ятника не йшлося. Представив ці моделювання директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило.

Нагадаємо, у лютому цього року у Львівській міськраді оприлюднили детальний план території у районі площі Адама Міцкевича, згідно з яким планують здійснити реконструкцію площі з прилеглими вулицями, змінити організацію руху транспорту, облаштувати підземний паркінг.

З проханням про розроблення цього детального плану до міськради звернулася компанія ТзОВ "Центр розвитку нерухомості", власником якої є бізнесмен Віталій Антонов. Ця фірма вже будує готель на площі Міцкевича, 9.

Проти будівництва підземного паркінгу без експертизи виступила Львівська спілка архітекторів, яка просить у міськради обговорити це рішення з експертами та провести гідрогеологічні дослідження.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.