Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

електропідстанція на Львівщині

Четвер, 18 травня 2023, 13:33

В Укренерго пообіцяли запроваджувати нові відключення світла лише у крайньому разі

електропідстанція на Львівщині

Влітку в Україні очікують на дефіцит електроенергії через ремонти об'єктів електричної інфраструктури.

Про це повідомляє НЕК "Укренерго" на своїй сторінці у Фейсбуці.

У НЕК "Укренерго" заявили, що при можливому дефіциту в енергосистемі України влітку відключення споживачів будуть застосовуватись лише в останню чергу.

"Дефіцит, який може бути протягом літа, не означає відключень споживачів. Його можна врегулювати кількома способами, і відключення споживачів – останній у переліку по пріоритетності" – заявив голова НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

За його словами, найбільш очевидним способом збалансувати енергосистему є імпорт електроенергії з країн ЄС.

Другий – максимізувати використання нашої теплової та гідрогенерації: тих енергоблоків, які не перебуватимуть у планових ремонтах чи які не є пошкоджені російськими ракетними обстрілами.

"Ми також закликаємо українських споживачів ощадливо споживати енергоресурси, особливо у вечірні години – із 7-ї по 10-ту вечора. Намагатися переносити споживання із цих годин або на ніч, або на денні години" – додав Кудрицький.

Нагадаємо, на початку травня директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко заявляв, що у липні-серпні в Україні може виникнути дефіцит електроенергії через ремонти об'єктів електричної інфраструктури.

Додамо, з 2 грудня 2022 року й до середини лютого 2023 року, через масовані ракетні удари РФ по об'єктах інфраструктури в Україні, на території Львівської області впровадили графік подачі електроенергії, який передбачав подачу світла лише 8 годин на добу.

Також, як заявляв міський голова Львова Андрій Садовий ще у лютому цього року, на Львівщині через російські атаки було знищено майже всі електропідстанції.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.