Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

село Медвежа

Неділя, 21 травня 2023, 08:40

Карантин через сказ запроваджено у селі Медвежа Дрогобицької громади

село Медвежа

У селі Медвежа Дрогобицької громади та його 5 кілометровій зоні запроваджено карантинні обмеження через виявлення захворювання на сказ у лисиці, яка проникла на подвір’я одного з місцевих мешканців. 

Через загрозу укусів, власник будинку забив тварину підручними засобами.

Про це повідомляє прес-служба Дрогобицької районної військової адміністрації.

Перший заступник РВА Роман Шлярп повідомив, що карантин триватиме до 19 травня за умов відсутності випадків захворювання тварин сказом у Медвежі та 5-ти кілометровій зоні.

Він також додав, що поширення захворювання сказу на Дрогобиччині продовжує набирати обертів, що може становити реальну загрозу життю і здоров’ю людей.

Фахівці державної ветеринарної медицини району провели вимушену дезінфекцію території, а також проводять вакцинацію всіх собак і котів в зоні ураження.

На наступному тижні у Дрогобицькій РВА проведуть нараду з єгерями місцевих спілок щодо проведення відстрілу заражених сказом тварин.

Також рішенням комісії знято карантинні обмеження у селі Унятичі Дрогобицької громади та його 5-ти кілометрової зони, що поширювались на села Лішня і Нагуєвичі, у зв’язку з відсутністю повторних випадків сказу.

Нагадаємо, у Бориславі та Попелях будуть проводити вакцинацію домашніх тварин через випадки сказу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.