Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Личаківський район

Понеділок, 22 травня 2023, 13:32

Личаківська РА переплатила підрядникам понад 360 тисяч гривень за ремонти

Личаківський район

Аудитори виявили втрати у Личаківській районній адміністрації на 1,7 мільйона гривень.

Про це повідомила пресслужба Західного офісу Державної аудиторської служби України.

Держаудитслужба провела ревізію фінансово-господарської діяльності Личаківської районної адміністрації з жовтня 2019 по грудень 2022 року та виявила заниження в обліку вартості активів установи на 7,2 млн грн, а також порушення, що призвели до втрат на 1,7 млн грн.

Зокрема, аудитори виявили, що на 7,2 млн грн було занижено вартість активів РА, оскільки отримані внески у статутні капітали підпорядкованих комунальних підприємств не було відображено у складі довгострокових фінансових інвестицій, а списано на поточні витрати цих підприємств.

Також з бюджету міста на зимове утримання доріг району виділили зайвих 1,1 млн грн для оплати цілодобового чергування снігоприбиральної техніки, водночас РА не врахувала погодні умови та не погодила з виконавцем послуг вид та кількість техніки, необхідної для чергування.

Крім цього, через завищення підрядними організаціями вартості виконаних ремонтних робіт та послуг технічного нагляду РА даремно витратила понад 360 тис. грн.

"Аудитори провели зустрічні звірки у виконавців послуг з благоустрою території Личаківського району і не виявили документів, які б підтверджували здійснені адміністрацією видатки понад 208 тис. грн на прибирання та благоустрій території" – йдеться у повідомленні.

Аудитори надіслали вимоги про усунення виявлених порушень керівництву  Личаківської РА, а матеріали ревізії передали до поліції Львівщини.

Зазначимо, у квітні цього Оксану Пригоду призначили головою Личаківської районної адміністрації. До цього вона останні чотири роки працювала заступницею голови Личаківської РА з питань житлово-комунального господарства.

Додамо, впродовж січня-квітня цього року на Львівщині аудитори виявили порушення на понад 80 млн грн під час держзакупівель.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.