Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівська поліція

Вівторок, 23 травня 2023, 09:44

Недзельського судитимуть за вбивство бізнес-партнера у 2009 році

львівська поліція

Поліція передала до суду справу щодо вбивства кримінальним авторитетом Андрієм Недзельським свого бізнес-партнера.

Про це повідомляє департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Правоохоронці скерували обвинувальний акт щодо львівського кримінального авторитета Андрія Недзельського у вбивстві, незаконному поводженні зі зброєю та підробці документів.

"У 2009 році спільно з іншими особами він вбив свого друга та партнера по бізнесу. На той час "Андрій Львівський" прагнув отримати найвищий статус у злочинній ієрархії – "злодій в законі", а його товариш через конфлікт збирався ініціювати так звану "сходку" та поскаржитися на нього лідерам кримінального світу. У разі проведення такого зібрання підозрюваний втратив би шанс отримати статус "злодія в законі", тому вирішив позбутися свого бізнес-партнера.

За кілька років після вбивства, у жовтні 2012 року, "Андрія Львівського" "коронували" і надали статус "злодія в законі". З того часу обвинувачений почав контролювати діяльність злочинних груп, "тіньові" схеми реального сектору економіки та відповідав за кримінальний "общак" – наголосили у поліції.

У 2020 році Недзельський втік з України та, використовуючи підробні документи, переховувався за кордоном.

Нагадаємо, у 2021 році Андрія Недзельського було затримано в аеропорту болгарського міста Софія, проте він втік, а у червні 2022 року його затримали в Італії. Наразі його місце перебування правоохоронцям не відоме.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.