Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

декомунізація на Львівщині

loda.gov.ua

Середа, 24 травня 2023, 14:36

На території Підберізцівської ОТГ демонтували два радянських пам'ятники

декомунізація на Львівщині

У селах Верхня Білка та Підберізці демонтували два пам‘ятники радянським солдатам.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Вчора, 23 травня, в селах Верхня Білка та Підберізці Підберізцівської ОТГ Львівського району демонтували два пам‘ятники радянським солдатам.

На місці пам‘ятника у Підберізцях планують встановити хрест.

"Впали ще два обʼєкти радянського окупаційного режиму. Ми можемо відверто визнати, що в межах робочої групи громади Львівщини дуже добре співпрацюють і свідомо вирішують демонтувати маркери московської імперії. Але в нас, на жаль, є і такі громади, які з якихось причин чи міркувань, не почали процесу декомунізації" – зазначив т.в.о. директора департаменту комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОВА Юрій Горун.

Процесом декомунізації в області займається робоча група з питань декомунізації області. За даними інвентаризації, наразі на Львівщині є близько 160 пам'ятників радянської доби.

Зазначимо, станом на 19 травня, з початку року в області демонтували 39 пам’ятників радянського режиму.

У вересні 2022 року на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли рішення про завершення декомунізації та деколонізації на території Львівської області.

Додамо, раніше Верховна Рада прийняла законопроєкт, яким заборонила давати географічним об'єктам назви, пов'язані з Росією та її діячами.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.