Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

медичний заклад у Львові

Середа, 24 травня 2023, 13:54

У Львові планують ліквідувати ТМО №3

медичний заклад у Львові

У Львівській міськраді напрацювали проєкт ухвали про ліквідацію ТМО №3 та приєднання його структурних підрозділів до перших двох ТМО.

Про це йдеться у проєкті ухвали, опублікованій на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради 22 травня 2023 року.

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали, якою пропонують реорганізувати КНП "Львівське клінічне територіальне медичне об’єднання акушерства та гінекології" (ТМО №3).

Згідно з документом, ТМО №3 планують приєднати до КНП "Львівське територіальне медичне об’єднання "Клінічна лікарня планового лікування, реабілітації та паліативної допомоги" (ТМО №2) та КНП "Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги" (ТМО №1).

Як йдеться в проєкті ухвали, ТМО №3 знаходиться у кризовому фінансовому стані через зменшення кількості пацієнтів, які звертаються за допомогою (у першому кварталі цього року кількість пологів становила 738, що на 241 менше, ніж за цей час у 2022 році – 979). Також медзаклад не включили до спроможної мережі госпітального округу через недостатню кількість послуг, які вона надає.

Саме тому ухвала пропонує реорганізувати установу, одні з її підрозділів приєднавши до ТМО №2, інші – до ТМО №1.

У проєкті ухвали вказано, що "Клінічна лікарня планового лікування, реабілітації та паліативної допомоги" є правонаступником усього майна, прав та обов'язків Львівського клінічного територіального медичного об’єднання акушерства та гінекології, а комісію з припинення діяльності останнього очолить гендиректорка ТМО №3 Леся Кобецька.

Нагадаємо, у червні 2021 року депутати міськради прийняли концепцію розвитку галузі охорони здоров’я на території Львівської МТГ, що передбачає злиття львівських лікарень у три територіальні медичні об’єднання. 

Перше ТМО у Львові – "Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги" – зареєстрували наприкінці 2021 року, воно має три відокремлені підрозділи: лікарня святого Пантелеймона, лікарня святого Луки та лікарня святого Миколая.

До другого ТМО – "Клінічна лікарня планового лікування, реабілітації та паліативної допомоги" – входять: 5-а лікарня, лікарня Князя Лева, 4-а лікарня, лікарня "Госпіс".

До третього ТМО – "Львівське клінічне медичне об’єднання акушерства та гінекології" – входять: пологовий клінічний будинок №1, 3-я міська клінічна лікарня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.