Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Віденська кав'ярня

city-adm.lviv.ua

Середа, 31 травня 2023, 12:27

Садовий продовжує битись чолом об терасу Віденської кав'ярні

Віденська кав'ярня

Верховний Суд скерував на повторний розгляд справу про демонтаж конструкцій тераси "Віденської кав'ярні".

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради. 

Верховний Суд 24 травня цього року задовольнив скаргу Львівської міськради та скерував на повторний розгляд справу про демонтаж конструкцій тераси "Віденської кав'ярні". 

Як йдеться у постанові суду, влаштування на цій терасі огороджувальних та світлопрозорих конструкцій здійснювалось без погодження проєктної документації.

Зазначимо, ще наприкінці серпня 2022 року виконавчий комітет Львівської  міськради прийняв рішення про відновлення історичного вигляду будинку на проспекті Свободи, 12 – площі І. Підкови, 2 у Львові, де зараз знаходиться "Віденська кав'ярня".

У 2006 році у будівлі "Віденської кав'ярні" провели реконструкцію. До цього будинку прибудували, за історичними документами, веранду, яка мала відкриту терасу на другому поверсі. Пізніше у 2007-2008 році ця тераса перетворилася у приміщення з дахом.

У 2021 році управління охорони історичного середовища міськради видало припис про демонтаж склопакетів тераси "Віденської кав'ярні". Власники оскаржили припис, виграли першу інстанцію в суді та апеляцію.

"Судова перемога власника "Віденської кав'ярні" базувалася на тому, що будівля і тераса мали дві різні адреси – і це окрема історія, як власники це зробили. А суд сказав, що і тераса, і будинок розташовані в історичному ареалі міста та у зоні ЮНЕСКО. Відтак, будь-які перетворення у будівлі слід погоджувати, зокрема й з Мінкультом, а також – інформувати ЮНЕСКО. Це рішення дає повідомлення, що припис управління – це документ, який має вагу і який треба виконувати" – пояснила керуюча справами виконкому міськради Наталія Алєксєєва.

Додамо, в грудні 2022 року управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради надіслало ТзОВ "Віденська кав'ярня" пропозиції щодо облаштування дахових та огороджувальних конструкцій галереї. Однак, за шість місяців місто так і не отримало від власника жодних пропозицій.

Власником "Віденської кав'ярні" є львів'янин Олег Мандзюк, він очолював Генеральне консульство України в Кракові у 2015-2019 роках, ексдепутат Львівської обласної ради від блоку Наша Україна. Також свого часу він активно долучався до створення  партії Народного фронту на Львівщині.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.