Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

візуалізація забудови на вул. Пасічній

city-adm.lviv.ua

Середа, 31 травня 2023, 11:42

Поблизу Погулянки зведуть чотирисекційний багатоповерховий житловий комплекс

візуалізація забудови на вул. Пасічній

Виконком дозволив звести на вул. Пасічній 9-поверховий житловий комплекс з підземним паркінгом та офісами.

Вчора, 30 травня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на нове будівництво обслуговуючим кооперативом "Венґлінський" та Романом Іконяком багатоквартирного житлового будинку з вбудованими комерційними приміщеннями та підземним паркінгом зі знесенням існуючих будівель на вул. Пасічній, 84-Б, 84-В у Львові.

Новий житловий комплекс збудують на місці існуючих будівель, які мають знести, на земельній ділянці площею 0,2525 га, що передбачена для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури.

Поруч нового будівництва вже існує 50-метрова споруда.

Згідно із містобудівною документацією, комплекс складатиметься з чотирьох секцій висотою у 34 м (дев’ятиповерхова частина будинку), 31,55 м (дев’ятиповерхова частина будинку), 24,50 м (семиповерхова частина будинку), 27,60 м (семиповерхова частина будинку). Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 39,9%.

"З точки зору функціоналу тут передбачено як комерційну функцію у вигляді комерційних закладів торгівлі, так само і офісну функцію, що буде втілена у північній частині. Також буде два рівні підземного паркінгу. По суті кількість паркомісць більша за кількість квартир, аби компенсувати потребу офісних площ" – зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Забудовник також планує встановити підземні контейнери для сміття та облаштувати територію навколо будинку до парку "Погулянка".

Функціональне призначення земельної ділянки, на якій зведуть багатоповерхівку, – зона Г-2 – зона центру ділової, громадської діяльності місцевого значення відповідно до зонінгу Личаківського району. 

За даними аналітичної системи YouControl, львів'янин Роман Іконяк є власником обслуговуючого кооперативу "Венґлінський" спільно з львів'янами Назарієм Слюсарчуком та Андрієм Хомцієм, а також низки фірм у Львові, зокрема це девелоперська компанія "Айкон", ПП "ВР Груп", ТОВ "Бенетон компані".

Додамо, у місті проведуть архітектурний конкурс щодо забудови вул. Погулянки у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.