Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

велодоріжка у Львові

Четвер, 1 червня 2023, 15:24

На вулиці Пластовій облаштують нові велодоріжки

велодоріжка у Львові

У місті створять смуги для велосипедистів на вул. Пластовій, на ділянці від вул. Зубрицького до вул. Богданівської.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Міська комісія з безпеки дорожнього руху прийняла рішення про облаштування смуг для велосипедистів на вул. Пластовій, на ділянці від вул. Зубрицького до вул. Богданівської в обидвох напрямах.

Як пояснили у Личаківській районній адміністрації, велосмуги тут маркуватимуть у два етапи. Спочатку їх облаштують на частині вулиці – від вул. Зубрицького до вул. Польової, а на іншій ділянці – від вул. Польової до вул. Богданівської – це зроблять після ремонту дорожнього покриття.

"Цього року плануємо ремонтувати дорожнє покриття частини вул. Пластової – від вул. Польової до вул. Богданівської. Тут – бетонне покриття. А ми хочемо влаштувати тут асфальт. Зараз проєктанти разом з будівельниками працюють над тим, аби технологічно правильно поєднати ці два покриття. Відтак, велосмуги на цій ділянці будуть облаштовані в рамках ремонтних робіт. На іншій ділянці – від вул. Зубрицького до вул. Польової – облаштуємо їх до середини липня" – наголосив керівник комунального відділу Личаківської РА Василь Паливода.

Велосмуги на вул. Пластовій з’єднають з наявною велоінфраструктурою на вул. Богданівській та з ділянкою на вулицях Зубрицького і Корейській.

Зазначимо, цьогоріч смуги для велосипедистів облаштують і на Новому Львові – на вул. Козельницькій. Натомість першу велодоріжку у Львові збудували у 2011 році. Станом на зараз протяжність велосипедної мережі Львова складає 136 км. 

Нагадаємо, у 2021 році в місті створили робочу групу для розвитку велосипедної мережі у Львові до 2030 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.