Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Рава-Руський спиртзавод

spfu.gov.ua

П'ятниця, 2 червня 2023, 10:55

АМКУ оштрафував Рава-Руський спиртзавод на майже два мільйони гривень

Рава-Руський спиртзавод

Антимонопольний комітет звинуватив Рава-Руський спиртзавод у порушенні закону "Про захист економічної конкуренції".

Про це повідомила пресслужба Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

Антимонопольний комітет 1 червня завершив розгляд справи про порушення – здійснення концентрації без відповідного дозволу ТОВ "Рава-Руський спиртовий завод".

"У липні 2021 року ТОВ "Рава-Руський спиртовий завод" набуло контроль над об’єктом малої приватизації: окремим майном Рава-Руського місця провадження діяльності та зберігання спирту ДП "Укрспирт".

Відповідні вартісні показники учасників концентрації за підсумками 2020 року перевищували порогові значення, визначені частиною першою статті 24 ЗУ "Про захист економічної конкуренції", тому зазначена концентрація потребувала попереднього отримання дозволу органів Антимонопольного комітету України. Але на той момент за дозволом на концентрацію до Антимонопольного комітету України ТОВ "Рава-Руський спиртовий завод" не зверталося" – йдеться у повідомленні.

В АМКУ зазначили, що заяву спиртзавод подав лише 14 грудня 2021 року, вже після здійснення концентрації.

Через це Антимонопольний комітет звинуватив ТОВ "Рава-Руський спиртовий завод"  у порушенні закону "Про захист економічної конкуренції" та оштрафував його на 1 975 827 грн.

Додамо, у травні 2021 року Фонд держмайна продав Рава-Руський спиртзавод за 31 млн грн новоствореній львівській фірмі "Наше м'ясце".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.