Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

гуманітарна допомога

БЕБ у Львівській області

Вівторок, 6 червня 2023, 19:00

БЕБ передало до поліції справу про незаконне використання гуманітарної допомоги на Львівщині

гуманітарна допомога

Поліція продовжить досудове розсідування.

Львівська обласна прокуратура ухвалила передати до Головного управління Національної поліції України у Львівській області на дорослідування справу про незаконне використання гуманітарної допомоги. 

Про це повідомила пресслужба БЕБ. 

"Зібрані детективами Територіального управління БЕБ у Львівській області докази свідчать про ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 201- 2 КК України (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги), що відповідно до Кримінального процесуального кодексу не відноситься до підслідності Бюро економічної безпеки України. Рішенням Львівської обласної прокуратури провадження скеровано до Головного управління Національної поліції України у Львівській області", – йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, що у квітні детективи БЕБ виявили на прихованих складах у Львівській області понад 200 тонн товарів, які були завезені з країн ЄС як гуманітарна допомога протягом 2022 року. За даними слідства, товари планували реалізувати на чорному ринку з метою отримання прибутку. Відповідну інформацію та документи, що підтверджують походження товарів, отримано від митних органів.

Детективи БЕБ знайшли власника та орендаря складських приміщень. Склади видавалися за пункт тимчасового розміщення. Також стало відомо, що за цією ж адресою здійснювала волонтерську діяльність одна із благодійних організацій. Встановлені директор та її засновники.

Вилучену гуманітарну допомогу, до якої належать одяг, побутові речі, засоби гігієни, продукти та медикаменти, БЕБ передало на потреби Збройних Сил України, Національної академії сухопутних військ ім. Гетьмана Петра Сагайдачного, дитячого соціального закладу, Державної прикордонної служби та Миколаївської військової адміністрації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.