Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

укриття

suspilne.media

Середа, 7 червня 2023, 14:56

На Львівщині 26% укриттів непридатні для використання

укриття

В області перевірили всі захисні укриття, з них 26% виявились непридатними, а ще 8% об'єктів були закритими.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА. 

Впродовж 3-4 червня спеціальна комісія в складі представників ДСНС та поліції Львівщини обстежила 7 901 укриття на території Львівської області, з яких непридатними для використання виявились 26% об’єктів, а до 8% укриттів не було доступу.

"Фонд захисних споруд Львівщини відповідно до даних у реєстрах становить 7901 об’єкт. З них понад 6 тисяч укриттів розташовані на теренах Львівської міської територіальної громади. Робочі групи перевірили 100% об’єктів, які входять до фонду захисних споруд.

За результатами перевірок можемо констатувати, що з цієї кількості непридатними до укриття є 26% об’єктів, які обліковувались як такі, що можуть використовуватись для захисту населення. По Львівській міській громаді – близько 19% об’єктів були зачиненими на момент перевірки. По Львівській області до 8% укриттів не було доступу" – наголосив перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик.

Загалом кількість непридатних до укриття об’єктів в межах Львівської МТГ складає 1 675 (27, 3%), по Львівській області – 454 (24%). 

У підсумку, частину об’єктів, які у реєстрах вказані придатними для укриття, але за результатами перевірок не відповідають основним вимогам, вилучать з реєстрів. Іншу частину – приведуть до ладу.

Нагадаємо, 1 червня у Львові стартувала перевірка всіх комунальних укриттів, яку провели зважаючи на останні події у Києві, коли жінка загинула внаслідок ракетних обстрілів через закрите укриття, а також відповідно до указу президента.

У Львівському районі перевірили 6 552 захисні укриття, з них 604 виявились непридатними, а ще понад дві тисячі були закритими.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.