Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Четвер, 8 червня 2023, 13:10

У Львові планують частково звільнити індустріальні парки від плати за землю

Львів

У Львівській міськраді напрацювали проєкт ухвали про створення сприятливих податкових умов для діяльності індустріальних парків на території Львова.

Про це йдеться у проєкті ухвали, опублікованій на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради 23 травня 2023 року.

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали, якою пропонують до кінця року звільнити індустріальні парки від сплати земельного податку у розмірі 50%.

Згідно з документом, для створення сприятливих податкових умов для діяльності індустріальних парків на території Львівської МТГ потрібно звільнити керуючі компанії індустріальних парків, учасників індустріальних парків, включених до Реєстру індустріальних парків, від сплати земельного податку у розмірі 50% від суми земельного податку за земельні ділянки, які входять до складу території індустріальних парків, нормативну грошову оцінку яких проведено і які використовуються ініціаторами створення індустріального парку.

Звільнили індустріальні парки від сплати податку планують з 1 липня до 31 грудня 2023 року.

Зазначимо, у серпні 2022 року депутати Львівської міськради затвердили додаткові пільги для учасників індустріальних парків. 

Додамо, у червні 2022 року Верховна Рада України прийняла законопроєкти, якими запровадила податкові та митні пільги для індустріальних парків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.