Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

укриття на Львівщині

Фб Козицького

Вівторок, 13 червня 2023, 11:36

Понад 140 укриттів в школах Львівщини виявились непридатними для використання

укриття на Львівщині

В області 146 укриттів в закладах освіти виявились непридатними, а ще 30 укриттів були закритими.

Про це повідомляє начальник Львівської ОВА Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбуці.

На території Львівської області спеціальна комісія в складі представників ДСНС та поліції обстежила 975 укриттів в закладах освіти Львівщини, з яких непридатними для використання виявились 146 об’єктів, а до 30 укриттів не було доступу.

"У 146 укриттях закладів освіти Львівської області виявили порушення, через які вони непридатні для того, щоб під час тривоги у них перебували учасники освітнього процесу. Загалом обстежили 975 об’єктів. Близько 30 з них були зачинені на момент перевірки. Доступу службам не надали, хоча це обов’язково. Зафіксували кілька випадків, коли за документами укриття є, а по факту – ні" – заявив Максим Козицький.

Найбільше порушень виявили в укриттях закладів освіти Дрогобицького, Самбірського та Стрийського районів. Натомість кращі сховища були в школах Золочівського та Яворівського районів. 

"Голови громад, у яких виявили укриття в неналежному стані, мають рівно місяць, щоб впорядкувати їх" – додав Козицький.

Нагадаємо, 1 червня у Львові стартувала перевірка всіх комунальних укриттів, яку провели зважаючи на останні події у Києві, коли жінка загинула внаслідок ракетних обстрілів через закрите укриття, а також відповідно до указу президента.

В області перевірили всі захисні укриття, з них 26% виявились непридатними, а ще 8% об'єктів були закритими.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.