Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

перетин вулиць Коновальця-Бандери

google.com.ua

Вівторок, 20 червня 2023, 11:52

У Львові оголосять архітектурний конкурс на встановлення пам’ятника Євгену Коновальцю

перетин вулиць Коновальця-Бандери

У місті проведуть архітектурний конкурс на кращу пропозицію громадського простору з пам’ятником Євгену Коновальцю.

Вчора, 19 червня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про організацію та проведення Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу на кращу проєктну пропозицію громадського простору з пам’ятником Євгену Коновальцю у Львові.

Як заявив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, пам'ятник Євгену Коновальцю планують встановити на перетині вул. С. Бандери та вул. Є. Коновальця. Територія майбутнього простору належить університету "Львівська політехніка", який дозволив її використовувати для майбутнього пам’ятника.

"Ми ведемо роботу над завданням, програмою та умовами конкурсу. Це така буде стартова точка вулиці Коновальця. Далі вона йде в напрямку півдня міста і в цьому місці планується створити такий не просто пам’ятник і не просто простір, а симбіоз. Ми хочемо якісне архітектурне рішення, якісне вписання в ландшафт – це не буде великий монументалізм, це буде таке м’яке акуратне архітектурне рішення. Однак, окрім простору, це буде таке вшанування монументальне з точки зору пам’яті, це буде художній об’єкт, який вшановує пам’ять Євгена Коновальця" – наголосив Коломєйцев.

Також в управлінні архітектури та урбаністики Львівської міськради проведуть попередню реєстрацію потенційних учасників конкурсу.

"Ми хочемо поєднати зусилля митців, скульпторів і архітекторів. Для цього 3 липня ми відкриваємо зголошення на участь в цьому архітектурному конкурсі. Пізніше, коли будемо мати цю базу, оприлюднимо програму і умови, терміни подачі конкурсних робіт і в межах цього будемо чекати на якісний результат нашого конкурсу" – додав Антон Коломєйцев.

Призовий фонд конкурс становитиме 300 тис. грн. За перше місце передбачено винагороду у 150 тис. грн, друге місце – 100 тис. грн, а третє місце – 50 тис. грн.

Зазначимо, у січні цього року у Львові створили організаційний комітет для встановлення пам’ятника Євгену Коновальцю у Львові.

Нагадаємо, у червні 2021 року у міськраді заявляли, що оголосять Всеукраїнський архітектурний конкурс на кращу ідею пам’ятника Євгену Коновальцю.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.