Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Галина Бордун

Середа, 21 червня 2023, 12:14

Ексдепутатка облради очолила координаційний центр з підтримки цивільного населення на Львівщині

Галина Бордун

При Львівській ОВА створили координаційний центр з підтримки цивільного населення, який очолила ексдепутатка Львівської облради Галина Бордун.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

У червні цього року при Львівській ОВА створили координаційний центр підтримки цивільного населення, який очолила радниця начальника Львівської ОВА Максима Козицького та колишня депутатка Львівської обласної ради від Самопомочі Галина Бордун.

До свого призначення Бордун координувала консультативно-координаційні центри на Львівщині, а також робочу групу з підготовки обласної програми підтримки психічного здоров’я.

Як заявили у Львівській ОВА, на Львівщині зі серпня 2022 року у кожному районі діяли консультативно-координаційні центри допомоги переселенцям, де всі, хто потребують допомоги, могли отримати психологічну підтримку, юридичну консультацію, гуманітарну допомогу. Ці види допомоги зберігаються і ще більше розширюються.

Всі координаційні центри входять у Всеукраїнський Координаційний штаб, який координує міністерка з питань реінтеграції Ірина Верещук.

Під час зустрічі Галина Бордун наголосила, що найбільше допомоги зараз потребують люди з інвалідністю, старшого віку, люди, яким необхідний паліативний догляд, люди з залежностями – як з числа ВПО, так і жителі Львівщини, а також ветерани та родини військовослужбовців, самі військові.

"Напрацювання координаційних центрів тепер передаватимуть до Міністерства реінтеграції, а робоча група з координації центрів збиратиметься раз на три тижні. За майже рік часу ми налагодили якісну координацію: люди отримують психологічну допомогу, юридичну допомогу, перескерування на фінансову допомогу. Від кожної районної адміністрації є делеговані менеджери із соціальних питань, медики і психологи, яких підтримує Міжнародний Медичний Корпус" – пояснила Галина Бордун.

Нагадаємо, що від початку роботи у серпні минулого року у консультативно-координаційних центрах на Львівщині послуги надали майже 40 тисячам осіб, а психологічну допомогу отримали більше ніж 18 тисяч осіб.

Консультативно-координаційні центри працюють у кожному районі Львівщини. Тут можна отримати психологічну, гуманітарну, юридичну допомогу, а також інформацію про проживання, роботу.

Додамо, Галина Бордун була депутаткою Львівської обласної ради від Самопомочі у 2015-2020 роках, працювала керівницею департаменту внутрішньої політики апарату виконавчого комітету партії Об'єднання Самопоміч, а у 2017 році очолювала управління персоналом Львівської міської ради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.