Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Бібрка

Середа, 28 червня 2023, 12:55

Бібрка співфінансуватиме інклюзивний центр на Таджицькій

Бібрка

Львівська та Бібрська громади уклали договір про співпрацю щодо розділення фінансування ІРЦ Личаківського району.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Вчора, 27 червня, міський голова Львова Андрій Садовий та міський голова Бібрки Роман Гринус підписали договір про співпрацю у сфері освіти.

Йдеться про спільне фінансування комунальної установи "Інклюзивно-ресурсний центр Личаківського району м. Львова", на вул. Таджицькій, 21, у Львові, де також отримують послуги діти з особливими освітніми потребами з Бібрської МТГ.

"Це перший договір про співробітництво між громадами, у цьому випадку – Львівською і Бібрською. Важливо, що наше співробітництво стосується дітей – Львів ділиться своїми можливостями, які створенні в ІРЦ Личаківського району, щоб діти з Бібрської громади отримували освітні послуги найкращої якості. Маючи можливості і потенціал такої установи, ми готові ділитися цим ресурсом з сусідніми громадами" – зазначив керівник департаменту міської агломерації Львівської міськради Юрій Лукашевський.

Зазначимо, ще наприкінці 2022 року мерія Бібрки погодилася співпрацювати зі Львовом та долучитися до фінансування цієї установи, якщо Інклюзивно-ресурсний центр Личаківського району також надаватиме послуги й для дітей з особливими потребами Бібрської громади. 

А вже у березні цього року депутати Львівської міськради погодились на організацію співробітництва щодо розділення фінансування ІРЦ Личаківського району.

Нагадаємо, у 2022 році Варіанти дізналися як діти з інвалідністю навчаються у Навчально-реабілітаційному центрі "Оберіг". Детальніше – у статті "Спеціалізовані школи vs інклюзія".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.