Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

війна з Росією

Фб Генштабу ЗСУ

Четвер, 29 червня 2023, 11:45

В Україні прийняли закон про доплати військовим

війна з Росією

Верховна Рада прийняла законопроєкт про доплати військовим під час воєнного стану.

Про це повідомив народний депутат від голосу Ярослав Железняк у Telegram.

Вчора, 28 червня, Верховна Рада України прийняла законопроєкт №9342 про доплати військовим під час воєнного стану.

За це проголосували 311 депутатів. 

"Через 2,5 місяці після голосування правки про "30 тисяч", парламент нарешті прийняв у другому читанні та в цілому законопроєкт №9342 про доплати військовим" – написав Ярослав Железняк.

За його словами, військовослужбовцям щомісячно виплачується додаткова винагорода у 30 – 100 тис. грн. Доплата виплачується на умовах, у розмірах та в порядку, встановлених КМУ.

Збережені норми:

- доплати строковикам лишили 6000 грн/міс, курсантам – 2350 грн/міс;

- відпустки для військових: до 30 днів щорічна + до 10 днів за сімейними обставинами для курсантів: до 10 днів зимової + до 20 днів літньої;

- не допускаються до участі у веденні бойових дій військовослужбовців з-поміж призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, які не пройшли курс базової військової підготовки;

- мінімальний термін проходження базової військової підготовки – не менше одного місяця.

Нові норми:

- для поранених, які визнані непридатними до військової служби та зараховані у розпорядження відповідних командирів – два місяці виплат за останньою займаною посадою, з 3-го місяця до закінчення розпорядження – додаткова виплата 20100 грн за порядком КМУ;

- померлим внаслідок поранення передбачена одноразова виплата у розмірі 100 тис. грн на умовах і порядку КМУ;

- тяжко пораненим на лікуванні, полоненим та зниклим безвісти щомісячна додаткова винагорода у 100 тис. грн на умовах і порядку КМУ;

- мінімальний поріг доплати для інструкторів – 15 тис. грн за порядком КМУ;
щорічна відпустка строковикам збільшилася з 10 до 30 днів;

- безперервна відпустка на лікування – не більше 4 місяців;

Зазначимо, що з лютого цього року Міноборони скасувало додаткову винагороду в 30 000 грн військовим та силовикам, які не перебувають у зоні бойових дій. Доплата стосувалася широкого кола військовослужбовців та працівників силових структур, а також строковиків та курсантів вищих військових навчальних закладів.

Натомість депутати Червоноградської міськради того ж місяця направили звернення до президента з проханням повернути цю доплату.

А у квітні цього року Верховна Рада прийняла правку, яка дещо обмежує зарплату посадовців та має передбачати спрямування цих коштів на надбавки військовим.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.