Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

дорога Нижанковичі – Самбір

Фб Козицького

П'ятниця, 30 червня 2023, 15:42

На Львівщині відремонтували дорогу до пункту пропуску Нижанковичі

дорога Нижанковичі – Самбір

В області відремонтували 46 кілометрів дороги до пункту пропуску Нижанковичі – Мальховіце.

Про це повідомляє начальник Львівської ОВА Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні в області закінчили ремонт та відкрили для проїзду дорогу, яка веде до пункту пропуску Нижанковичі – Мальховіце. Загалом відремонтували 46 км дороги.

"До цього востаннє автошлях Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий ремонтували у 1970-х роках. Тепер у межах робіт розширили земляне полотно проїзної частини, влаштували нове дорожнє покриття, забезпечили водовідведення та замінили залізобетонні труби, відремонтували і перебудували 12 штучних споруд. Також – влаштували дощову каналізацію, тротуари й зовнішнє освітлення, встановили засоби для заспокоєння руху, розмітку, бар’єрне огородження та дорожні знаки" – наголосив Козицький.

За його словами, ремонт дороги Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий проводять коштом польської сторони в межах міжнародного проєкту "Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на підходах до пунктів пропуску на українсько-польському кордоні".

Загальна ціна договору – понад 33,5 мільйони євро. 

Нагадаємо, у лютому цього року пункт пропуску Нижанковичі – Мальховіце відкрили для вантажного транспорту, а повноцінно він має запрацювати до 2024 року.

Станом на вересень 2022 року в області потрібно було відремонтувати ще 46 кілометрів дороги до пункту пропуску Нижанковичі – Мальховіце.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.