Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Михайло Цимбалюк

ВО Батьківщина

П'ятниця, 30 червня 2023, 16:39

Цимбалюк бачить у звільненні Гірника найщирішу турботу про здоров'я

Михайло Цимбалюк

Народний депутат Михайло Цимбалюк прокоментував звільнення Євгена Гірника з посади першого заступника голови Львівської обласної ради.

Народний депутат, голова Львівської територіальної організації ВО Батьківщина Михайло Цимбалюк прокоментував звільнення Євгена Гірника з посади першого заступника голови Львівської обласної ради.

За його словами, Гірник подав у відставку через проблеми з родиною та здоров'ям, а також можливу добровільну мобілізацію в ЗСУ.

"Шкода, що так сталось, але кожна людина ставить для себе пріоритети. І у нього така пішла смуга. Проблеми у родині, потім проблеми зі здоров'ям. Через це він особисто й ухвалив це рішення. Я, звичайно, змушений був його підтримати. Він складає повноваження наразі першого заступника голови Львівської обласної ради. Буде лікуватися, а після цього – побачимо. Знаючи його патріотичність, він може добровільно мобілізуватися до лав ЗСУ, де зможе себе проявити на фронті не гірше, ніж в обласній раді. Після відставки Гірник втрачає право на відстрочку від мобілізації. Звісно, що у нього були і політичні перспективи, але здоров'я варто ставити на перше місце", – сказав Цимбалюк.

Голова львівської Батьківщини також додав, що Гірник наголосив на тому, що для лікування йому потрібно декілька місяців. Цимбалюк також повідомив, що питання формування нової президiї Львівської обласної ради може вирiшитись вже на найближчій сесії 4 липня.

"Вiдставка Гiрника вiдкриває шлях для проведення перемовин щодо формування нової президiї Львівської обласної ради. Це необхідно, щоб керiвництво облради працювало повноцiнно. Ймовірно, що вже сесiя 4 липня зможе розглянути таке питання. Потрiбно, щоб обласна рада запрацювала. Депутати самi у цьому зацiкавленi", – сказав нардеп.

Він також зазначив, що фракція ВО Батьківщина розраховує мати свого представника у новому складі президії, але все залежить від конфігурації нової більшості в обласній раді.

"Сьогоднi ми з деякими керiвниками, якi мають фракцiю у Львiвськiй облрадi, обговорювали у Верховнiй Радi України. Всi готовi до конструктиву, оскільки розумiють, що обласна рада повинна працювати. Але наперед скажу, що практика двох попередніх мiсяцiв засвідчила про те, що це складний процес. До цього часу ми не бачимо реальної конфiгурацiї, якою вона може бути в обласнiй радi. Сподiваюсь, що депутати знайдуть можливість домовитися та вiдновити повноцiнну роботу облради. Ми, фракцiя ВО Батькiвщина, у цьому зацiкавленi", – підсумував Цимбалюк.

Нагадаємо, що сьогодні Євген Гірник подав заяву на складення повноважень першого заступника голови Львівської облради. Євген Гірник у 2020 році пройшов до Львівської облради від ВО Батьківщина та став першим заступником голови Львівської облради. А з квітня цього року, з часу, коли депутати достроково припинили повноваження Ірини Гримак на посаді голови Львівської облради, він був т.в.о. голови облради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.