Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

е-квиток у Львові

Четвер, 6 липня 2023, 19:05

Львівські школярі їздитимуть безплатно у маршрутках цілий рік

е-квиток у Львові

У львівських автобусах запровадили безоплатний проїзд для школярів впродовж усього року.

Депутати Львівської міської ради проголосували за впровадження безоплатного проїзду для школярів у міських автобусах впродовж усього року.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Від сьогодні учнівська ЛеоКарт діє цілий рік у автобусах, трамваях та тролейбусах. Раніше у Львові пільговий проїзд для учнів зберігався цілий рік лише в електротранспорті, а безоплатний проїзд у міських автобусах діяв лише впродовж навчального року.

До запровадження безготівкової системи оплати проїзду на всіх міських маршрутах, учнівський квиток також буде чинним для безоплатного проїзду в усіх видах громадського транспорту.

Керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило закликав львівських школярів оформити транспорту картку ЛеоКарт, оскільки, на його думку,безконтактна форма оплати запрацює на усіх видах громадського транспорту у Львові до кінця літа.

"На цьому етапі ми будемо лояльними до учнів, які ще не мають ЛеоКарт. Контролери та водії маршрутів будуть заохочувати їх виготовляти транспорті картки. Тому вкотре закликаємо батьків тих учнів, хто їздить у громадському транспорті, але ще не має картки, оформити її в цей перехідний період. Бо в перспективі ми вже цілком відмовлятимемось від будь-яких посвідчень. І пільговики користуватимуться пільгами у громадському транспорті виключно на основі транспортної картки ЛеоКарт", – наголосив він.

Нагадаємо, що у Львові наразі тестують електронний квиток на трьох автобусних маршрутах: №1А, 3А, №10, № 62 та № 5А.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.