Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ринок "Шувар"

Середа, 26 липня 2023, 12:24

На Шуварі збудують новий торговий павільйон з укриттям

ринок "Шувар"

Виконком дозволив збудувати на території ринку "Шувар" новий торговий павільйон з укриттям для покупців.

Вчора, 25 липня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на нове будівництво ТзОВ "Ринок сільськогосподарської продукції "Шувар" торгового павільйону "Продовольчі товари" на проспекті Святого Івана Павла ІІ у Львові.

Як пояснив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, новий торговий павільйон знаходитиметься з тильної сторони ринку. На цьому місці вже сформовано три корпуси і позаду них планується розширення з добудовою нового корпусу.

"Хочу зазначити, що це варто уваги, адже під тими корпусами вже сформовано укриття з належним спуском та з можливістю фактично всім відвідувачам ринку там ховатися під час тривоги. Тому цей об’єкт йде в продовження вже сформованої вуличної інфраструктури" – заявив Антон Коломєйцев. 

Згідно із містобудівною документацією, максимальна висота нового торгового корпусу становитиме 16,5 м. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 26,57%.

Функціональне призначення земельної ділянки, на якій знаходитиметься новий торговий павільйон, – зона Г-6 – торговельні зони відповідно до зонінгу Сихівського району.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Ринок сільськогосподарської продукції "Шувар" зареєстроване з 2005 року у Львові, займається діяльністю у сфері торгівлі. Керівником і власником фірми є депутат Львівської міськради від Самопомочі Роман Федишин.

У 2021 році компанія придбала частину території Львівської виправної колонії №48 за 30 млн грн. Також того ж року на місці пустища на ринку "Шувар" виконком дозволив збудувати триповерховий торгово-відпочинковий регіональний аграрний центр.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.