Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Середа, 26 липня 2023, 11:20

Депутати Львівщини вимагають повернути Шухевичу та Бандері звання Героя України

Львівська облрада

Львівська облрада звернулася до президента щодо повернення звання Героя України Роману Шухевичу та Степану Бандері.

Вчора, 25 липня, на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли звернення до Президента України і Верховної Ради з проханням відновити звання Героя України лідеру ОУН Степанові Бандері та провіднику ОУН, головнокомандувачеві Української повстанської армії, генерал-хорунжому Романові Шухевичу.

Як йдеться у зверненнях, депутати закликають відновити історичну справедливість та повернути Бандері й Шухевичу звання Героя України, яке скасував своїм рішенням Донецький окружний адміністративний суд.

Зазначимо, ще у квітні 2010 року Донецький окружний адміністративний суд скасував укази президента Віктора Ющенка про присвоєння Шухевичу та Бандері звання Героя України (посмертно). Суд аргументував свої рішення тим, що звання Романові Шухевичу та Степану Бандері видали з порушенням закону.

Ще на початку липня 2021 року група народних депутатів, серед яких – 20 нардепів з Львівщини, зареєструвала постанову, що рекомендує президенту повернути звання Герой України Степану Бандері та Роману Шухевичу.

Додамо, того ж року Львівська облрада направила звернення до Володимира Зеленського щодо повернення звання Героя України Роману Шухевичу та Степану Бандері.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.