Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ПЦУ

Фб ПЦУ

П'ятниця, 28 липня 2023, 11:56

ПЦУ офіційно затвердила перехід на новоюліанський календар

ПЦУ

Православна церква України затвердила перехід на новоюліанський календар з 1 вересня 2023 року.

Про це повідомляє Православна церква України на своїй сторінці у Фейсбуці. 

Вчора, 27 липня, Помісний Собор Православної Церкви України затвердив рішення Архієрейського Собору про перехід на новоюліанський календар з 1 вересня 2023 року.

Водночас парафії та монастирі, які бажають дотримуватися старого календаря, матимуть цю можливість.

"Затверджено Постанову Архієрейського Собору про календарне питання, схвалено перехід на новоюліанський календар з 1 вересня цього року, зберігаючи за парафіями та монастирями, які цього бажають, право використовувати старий (юліанський) календар" – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, з переходом на новоюліанський календар, змінюються дати нерухомих свят. Зокрема, Різдво буде 25 грудня, а не 7 січня, Покрову відзначатимуть 1 жовтня, а не 14 жовтня, Водохреще – 6 січня, а День Святого Миколая – 6 грудня.

Святкування рухомого Великодня і прив'язаних до нього подій залишиться без змін. Трійцю святкуватимуть на 50-й день після Великодня. 

Нагадаємо, у травні Архієрейський собор Православної Церкви України прийняв постанову, якою з 1 вересня цього року церква переходить на новоюліанський календар.

Додамо, ще у 2022 році Православна церква України дозволила єпархіям проводити богослужіння на Різдво 25 грудня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.