Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

школа у Львові

П'ятниця, 28 липня 2023, 12:21

У школах Львова введуть додаткову посаду заступника директора

школа у Львові

До штатного розпису львівських шкіл, де навчається велика кількість дітей, введуть додаткову посаду заступника директора з навчальної роботи.

Сьогодні, 28 липня, виконавчий комітет Львівської міськради прийняв рішення про надання дозволу закладам загальної середньої освіти Львівської МТГ на внесення змін до штатних розписів.

Зокрема, з 1 вересня цього року у Львова вводиться додаткова посада заступника директора з навчальної (навчально-виховної) роботи, що має на меті розвантажити роботу директорів навчальних закладів з великою кількістю учнів.

Для шкіл, у яких навчаються 1200-1400 учнів, вводиться 0,5 штатної одиниці цієї посади, для шкіл з понад 1400 учнями – 1 штатна одиниця, а для початкових шкіл за умови навчання понад 500 учнів – 1 штатна одиниця.

Як пояснив начальник відділу освіти Сихівського і Личаківського району Львова Віктор Давнюк, станом на сьогодні є 16, у яких можна запровадити таку посаду.

"Необхідність ввести в штатні розписи додаткові посади заступників директорів зумовлена значним зростанням кількості класів та учнів. Йдеться про те, що у заклади освіти, які мають більш як 1200 учнів, вводимо додаткові ставки заступника директора з навчально-виховної роботи. До прикладу, заклади мають однакову кількість заступників, але при цьому десь навчається 900 учнів, а десь – 1400 чи 1700" – додав Віктор Давнюк.

Фінансуватимуться нові посади з бюджету міста, з коштів, які передбачені на освітню галузь.

Наразі відділи освіти всіх районів Львова мають затвердити нові штатні розписи з відповідними змінами.

Додамо, з 2021 року у львівських мистецьких школах ввели посаду юрисконсульта, який займається питаннями закупівель.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.