Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

П'ятниця, 28 липня 2023, 14:10

У Львові виділили компенсацію для шести мешканців зруйнованих будинків на Стрийській

Львів

Мешканці, квартири яких зруйнували ракети, отримують від міста матеріальну допомогу на тимчасове проживання.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Сьогодні, 28 липня, виконавчий комітет Львівської міськради затвердив перелік із ще 6 мешканців зруйнованих будинків на вул. Стрийській, які отримуватимуть матеріальну допомогу на тимчасове проживання від міста, доки їхні будинки не відновлять.

Загалом таку допомогу, станом на зараз, отримують вже 40 мешканців з 4 найбільш зруйнованих ракетними обстрілами будинків на вул. Стрийській, 62, 64, 66, 68.

"Мешканці 4 найбільш зруйнованих ракетними обстрілами, що трапились 6 липня, будинків на вул. Стрийській мають змогу отримувати від міста компенсацію на оренду житла. Для цього необхідні документи вони подають у ЦНАП і тоді ми вносимо їх у перелік. Сьогодні, рішенням виконкому, до цього переліку включено ще 6 мешканців. Відтак, станом на сьогодні, вже 40 осіб отримуватимуть від міста кошти на оренду житла" – наголосила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства  Ірина Маруняк.

Загалом у будинках №62, 64, 66, 68 на вул. Стрийській було 58 квартир.

Зазначимо, мешканець, який проживав в однокімнатній квартирі отримуватиме виплату у сумі 10 тис. грн. Мешканець, який проживав у двокімнатній квартирі, отримає 12 тис. грн, а власник зруйнованої трикімнатної квартири – 15 тис. грн. Якщо ж мешканець, який проживав в однокімнатній квартирі, винайме собі дво- чи трикімнатну, то йому виплачуватимуть 10 тис. грн, а решту суми оренди доплачуватиме він сам.

Нагадаємо, 6 липня російські окупанти атакували Львівську область. Ракета влучила у житловий будинок у Львові, загинуло 10 людей, а понад 40 осіб – постраждали.

Внаслідок удару руйнувань у Львові зазнали понад 35 будинків, два у критичному стані, пошкоджено орієнтовно 60 помешкань, 10 гуртожитків, будинок дитини, два виші та санаторна школа, 57 автомобілів. Більше ніж 1000 вікон потребують заміни.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.