Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

дрон

Понеділок, 31 липня 2023, 15:29

В Україні правоохоронцям дозволили збивати дрони

дрон

Володимир Зеленський підписав закон про право поліцейських і нацгвардійців збивати БПЛА.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Сьогодні, 31 липня, президент Володимир Зеленський підписав закон про надання поліції та Нацгвардії права збивати безпілотні літальні апарати в разі порушення ними повітряного простору України.

Законопроєкт розширює повноваження Нацгвардії, Нацполіції, Держприкордонслужби, СБУ щодо застосування ними спеціальних засобів (пристроїв) для перехоплення сигналів дистанційного керування безпілотниками, пошкодження або знищення їх у разі порушення повітряного простору України під час охорони державного кордону, критично важливих об’єктів інфраструктури та важливих державних об’єктів, у спеціальних зонах з особливим режимом.

Згідно з документом, безпілотні апарати заборонено використовувати над будівлями поліцейських відділків, Служби безпеки та об’єктами прикордонної служби і в період дії воєнного стану, і після його завершення.

Також забороняється здійснювати польоти БПЛА над прикордонною смугою, крім окремо визначених випадків.

Крім того, для протидії диверсії та злочинності в окремих місцевостях можуть бути застосовані засоби та пристрої для тимчасового обмеження доступу до інтернету та використання мобільного зв’язку.

Зазначимо, цей законопроєкт Верховна Рада ухвалила 13 липня цього року.

Додамо, що станом на сьогодні триває заборона на польоти дронами у Львові та області. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.