Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

судова справа

Четвер, 10 серпня 2023, 12:01

Дрогобичанину, який підтримував збройну агресію РФ, призначили 200 тисяч гривень застави

судова справа

Львівський суд залишив змінив запобіжний захід Мар'яну Чаві з домашнього арешту на тримання під вартою з можливістю застави.

Про це повідомила пресслужба Львівського апеляційного суду.

Львівський апеляційний суд 8 серпня задовольнив апеляцію прокурора та змінив запобіжний захід Мар’яну Чаві, якого підозрюють у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та деморалізації армії.

Зокрема, 25 липня 2023 року Галицький районний суд визнав винним 40-річного дрогобичанина Мар’яна Чаву у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань), ч.1 ст.435-1 (образа честі і гідності військовослужбовця, погроза військовослужбовцю), ч.2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) КК України та призначив запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, строком на два місяці, з покладенням відповідних обов’язків.

"Підозрюваний опублікував у соціально-орієнтованих мережах – Facebook, відеохостингу YouTube та месенджері Telegram висловлювання спрямовані на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в державі, деморалізації армії та формуванню передумов для дискредитації іміджу України на міжнародній арені.

Не погоджуючись із ухвалою, прокурор у справі подав апеляційну скаргу, мотивуючи тим, що такий запобіжний захід не забезпечить належну поведінку підозрюваного. Відтак, просив скасувати ухвалу та застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою" – йдеться у повідомленні.

Заслухавши апеляційну скаргу, колегія суддів Львівського апеляційного суду постановила її задовольнити, ухвалу Галицького районного суду Львова скасувати та застосувати щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів до 25 вересня 2023 року, з визначенням розміру застави – 214 720 грн.

Зазначимо, Мар'яна Чаву затримали у липні цього року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.