Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Миколайчука

city-adm.lviv.ua

Середа, 23 серпня 2023, 15:40

Трамвай на Миколайчука покращуватиме транспортну доступність на районі

вул. Миколайчука

Депутати затвердили наміри щодо реалізації проєкту реконструкції вул. Миколайчука.

Сьогодні, 23 серпня, на сесії Львівської міської ради депутати затвердили наміри міськради щодо реалізації проєкту реконструкції вул. І. Миколайчука з метою покращення транспортної доступності до Національного реабілітаційного центру "Незламні".

"За" проголосували 37 депутатів.

Йдеться про реконструкцію вул. Миколайчука, а також будівництво трамвайної колії від кінцевої зупинки трамваю №6 до вул. Щурата для покращення транспортної доступності до реабілітаційного центру "Незламні", що на вул. Миколайчука, 9.

Згідно з пояснювальною запискою, у межах реконструкції вулиці планується: влаштувати трамвайну лінію та розворотне кільце на перетині з вулицею проектованою №1, влаштувати смугу для руху громадського транспорту та транспорту екстрених служб, провести велодоріжки по всій довжині реконструйованої ділянки, влаштувати кінцеву зупинку міських автобусних маршрутів із забезпеченням безбар'єрної пересадки між різними видами громадського транспорту, місцями для відпочинку водіїв та відстою транспортних засобів.

Міськрада для цього будівництва планує залучити 25 млн євро грантових коштів від Європейського банку реконструкції та розвитку.

Як пояснив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, передусім планують прокласти 350 метрів трамвайної колії навпроти лікарні, щоб збільшити доступність для швидких.

"Це критичний проєкт, тому що десятки тисяч поранених, зокрема наших Героїв, зараз знаходяться в межах цього комплексу. Питання з доступністю до центру "Незламні" є дуже важливим. Ця ухвала – це позиція міста, що ми хочемо реалізувати такий проєкт і залучити грантові кошти" – наголосив Москаленко.

 

Нагадаємо, у вересні розпочнеться перший етап робіт з будівництва трамвайної колії та реконструкції вул. Миколайчука. Ще на початку червня виконком Львівської міськради доручив ЛКП "Львівавтодор" розпочати реконструкцію вул. І. Миколайчука за проєктом ЛКП "Інститут просторового розвитку".

Додамо, у травні 2022 року ЛКП "Інститут просторового розвитку" виграло архітектурний конкурс на кращу проєктну пропозицію реконструкції вул. І. Миколайчука.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.