Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

водонапірна вежа на вул. Газовій

google.com.ua

Четвер, 24 серпня 2023, 13:53

На Газовій збудують офісний центр на місці водонапірної вежі

водонапірна вежа на вул. Газовій

Депутати дозволили приватній фірмі збудувати 5-поверховий офіс на місці водонапірної вежі на вул. Газовій.

Вчора, 23 серпня, на сесії Львівської міської ради депутати надали ТзОВ "Вежа 22" дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Газовій, 28 площею у 0,0499 га.

"За" проголосували 44 депутати.

Йдеться про будівництво 5-поверхової офісної будівлі на ділянці, де зараз знаходиться водонапірна вежа. У новій будівлі розташовуватимуться комерційні та офісні заклади.

"Надати ТзОВ "Вежа 22" дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,0499 га на вул. Газовій, 28 для будівництва та обслуговування торгово-офісної будівлі і здійснення благоустрою території за рахунок земель, що не надані у власність або користування, з подальшим їх переведенням до земель житлової та громадської забудови" – йдеться у документі.

 

Підприємство наразі має подати Львівській міськраді на затвердження проєкт землеустрою щодо відведення цієї земельної ділянки. 

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Вежа 22" зареєстроване з грудня 2022 року у Львові, займається організацією будівництва будівель. Власниками фірми є львів'яни Михайло Кривий та Едгар Манукян (власник 17 фірм та спортивних організацій у Львові та в інших містах України).

Додамо, у серпні цього року виконком дозволив добудувати новий поверх до будівлі на вул. Газовій, 34, 34-А  та перетворити її на 3-поверховий офісний центр.

Також у 2019 році у Львівській міській раді оприлюднили детальний план території у районі вул. Газової, вул. П. Куліша, вул. М. Балабана, вул. Джерельної, згідно з яким цю територію забудують новими будинками та офісами. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.