Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Струтинський спиртзавод

spfu.gov.ua

Четвер, 7 вересня 2023, 11:22

Спиртзавод на Золочівщині продали за 100 мільйонів

Струтинський спиртзавод

Фонд держмайна продав Струтинський спиртзавод за 100 мільйонів гривень новоствореній львівській фірмі.

Про це повідомляє Фонд державного майна України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Фонд держмайна продав у системі ProZorro Струтинський спиртовий завод, що знаходиться на вул. Зарицького, 2 у селі Струтин Золочівського району, за 100 127 098,62 грн.

Аукціон відбувся 5 вересня, за спиртзавод змагалися двоє учасників, а під час торгів вартість об’єкта зросла в 3,2 раза. Переможцем обрали ТОВ "Двейлінс Опті".

До складу спиртзаводу входять 24 об’єкти нерухомості загальною площею 15506 м², зокрема адмінбудівлі, склади, зерносховища, цехи та майстерні. Також у лот приватизації входять 9 транспортних засобів підприємства та понад 600 одиниць устаткування. 

"Струтинський спиртзавод розпочав свою діяльність в 1906 році, остання модернізація активу відбулася в 2019 році. Підприємство займається виготовленням етилового спирту і може щоденно виробляти 22 тисячі літрів. Окрім переможної ставки, приватний інвестор повинен погасити 31,3 млн гривень боргів підприємства перед бюджетом та працівниками.

Спиртзаводи можна використовувати не лише для виробництва алкогольних напоїв. Крім харчових спиртів, ці підприємства виробляють також технічні спирти та біоетанол. Тому коло потенційних інвесторів набагато ширше – це і виробники автомобільного палива, і фармацевтичні компанії, і аграрні компанії, які зацікавлені в переробці власної продукції" – наголосили у фонді держмайна.

Загалом, починаючи з вересня 2022 року Фонд держмайна продав 14 спиртзаводів та залучив 965 млн грн.

За даними аналітичної системи YouControl, ТОВ "Двейлінс Опті" зареєстроване у Львові з вересня 2022 року, займається неспеціалізованою оптовою торгівлею продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами. Фірма належить львів'янці Оксані Копач.

Нагадаємо, Фонд держмайна оголосив про приватизацію Струтинського спирзаводу ще у лютому 2022 року.

Додамо, у січні Фонд держмайна продав Сторонибабський спиртзавод за 142 млн грн львівській фірмі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.