Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

хабар

СБУ

Середа, 6 вересня 2023, 14:15

Головного інспектора митного поста Краківець викрили на хабарництві

хабар

Митник налагодив схему отримання хабарів за безперешкодне переміщення товарів через кордон.

Про це повідомляє Управління СБ України у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

Служба безпеки затримала головного державного інспектора митного поста "Краківець", який разом з спільниками налагодив механізм отримання хабарів за безперешкодне переміщення товарів через кордон під час воєнного стану.

"Зловмисник вимагав гроші за нестворення бюрократичних перешкод під час митного оформлення міжнародних відправлень. У разі відмови – погрожував додатковими перевірками та затягуванням термінів проходження митного контролю.

Під час оперативних заходів спецпризначенці встановили ще двох посадовців митниці причетних до вказаної протиправної діяльності" – йдеться у повідомленні.

У СБУ наголосили, що, за попередніми даними, митники збагачувались на кілька тисяч євро за зміну.

Наразі усім фігурантам оголошено підозру за ч.3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Триває розслідування для встановлення інших причетних осіб та притягнення їх до відповідальності.

Нагадаємо, на початку червня шість інспекторів Львівської митниці викрили на незаконному розмитненні авто.

Також у червні цього року стало відомо, що посадовиця Львівської митниці придбала квартиру у Львові вартістю майже два мільйони гривень та оформила її на матір, щоб приховати походження доходів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.