Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Моршинська

Четвер, 7 вересня 2023, 10:58

Моршинська просить державу націоналізувати частку Фрідмана

Моршинська

Компанія IDS Ukraine закликає якнайшвидше націоналізувати частки Михайла Фрідмана й інших підсанкційних акціонерів.

Про це повідомляє виробник ТМ "Моршинська" – компанія IDS Ukraine на своїй сторінці у Фейсбуці.

Компанія IDS Ukraine, до складу якої входять торгові марки "Моршинська" та "Миргородська", закликає державу якнайшвидше націоналізувати частку компанії розміром 49,99%, яка належить російському бізнесмену, уродженцю Львова Михайлу Фрідману й іншим акціонерам, які перебувають під міжнародними й українськими санкціями.

Також у IDS Ukraine зазначили, що затягування процесу націоналізації підвищує імовірність рейдерського захоплення та знищення компанії.

"Ми повністю підтримуємо санкційну політику України і також виступаємо за вилучення частки осіб, які знаходяться під дією українських і міжнародних санкцій. Але нагадуємо: 50,01% акцій компанії належать непідсанкційним акціонерам з Великої Британії, України й уряду Грузії. Тож будь-яке протиправне вилучення чи захоплення належних їм часток стане прямим порушенням принципу недоторканності законного права власності, що потягне за собою вимоги про компенсацію збитків, завданих непідсанкційним акціонерам, з державного бюджету" – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, раніше у IDS Ukraine заявляли, що внаслідок арешту 100% її корпоративних прав і протиправного передання агентству АРМА компанія стала жертвою рейдерських зазіхань.

Агентство АРМА на проведеному з численними порушеннями конкурсі обрала управителем корпоративних прав прямого конкурента "Моршинської" – ТОВ "Карпатські мінеральні води". Згодом АРМА отримало протизаконне рішення суду, яке дає агентству не передбачене законом право на одноосібну зміну керівництва "Моршинської". Тим часом ТОВ "Карпатські мінеральні води" з ринковою часткою не більше 9% заявило про намір у процесі управління скоротити виробництво та персонал "Моршинської" з ринковою часткою до 40% – фактично знищити ключового конкурента.

Нагадаємо, у березні 2023 року АРМА визначив компанію "Карпатські мінеральні води" управителем арештованих активів виробника "Моршинської".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.