Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Моршинська

Понеділок, 13 березня 2023, 13:37

Карпатська джерельна опікуватиметься активами Моршинської до переможного кінця

Моршинська

АРМА визначив компанію "Карпатські мінеральні води" управителем арештованих активів виробника "Моршинської".

Про це повідомила пресслужба Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління корупційними активами (АРМА).

АРМА визначила управителя для арештованих корпоративних прав IDS Ukraine, до складу якого входять торгові марки "Моршинська" та "Миргородська", 25% якого належить російському бізнесмену, уродженцю Львова Михайлу Фрідману.

Управителем цих активів стала компанія "Карпатські мінеральні води". Зокрема, в її управління АРМА передає завод "Оскар" та дистрибуційну компанію DS, яка входить до групи IDS Ukraine.

Після проведення оцінки арештованих корпоративних прав з компанією укладуть договір управління. Документи для участі в конкурсі загалом подали 10 учасників.

Зазначимо, компанія "Карпатські мінеральні води" є національним виробником мінеральних вод і безалкогольних напоїв, зокрема виробляє природну столову воду "Карпатська джерельна", солодкі газовані напої "Соковинка" та енергетичний напій Dragon.

Філія ТОВ "Карпатські мінеральні води" з 1996 року знаходиться у селі Струтин Золочівського району та належить кіпрській компанії "Диналум Файненс ЛТД" (83,7%) й ТзОВ "АМП-2" (16,23%). Власником цих обидвох компаній є мешканець смт Козин Київської області Сергій Устенко, та ТзОВ "АМП-2" (16,23%).

У 2017 році ТОВ "Карпатські мінеральні води" оштрафували на 130 тис. грн за порушення у сфері містобудівної діяльності.

Також компанія збудує новий завод із виробництва мінеральних вод на території області, який здати перший з чотирьох пускових комплексів планують у травні 2024 року.

Нагадаємо, у листопаді 2022 року суд передав заарештовані активи IDS Group Ukraine в управління АРМА, які арештував у червні 2022 року. Це рішення оскаржує один з акціонерів IDS Ukraine та депутат Львівської обласної ради від партії Європейська солідарність Всеволод Білас.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.