Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Моршинська

Середа, 23 листопада 2022, 17:29

Моршинську передали в управління АРМА

Моршинська

Суд передав заарештовані активи компанії-власника "Моршинської", часткою якої володіє російський бізнесмен Михайло Фрідман, в управління АРМА.

Про це повідомила пресслужба Бюро економічної безпеки.

Сьогодні, 23 листопада, суд постановив передати в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління корупційними активами (АРМА) 100% статутного капіталу холдингу IDS Group Ukraine, до складу якого входять торгові марки "Моршинська" та "Миргородська", 25% якого належить російському бізнесмену, уродженцю Львова Михайлу Фрідману.

Ринкова вартість активів, переданих Бюро економічної безпеки до АРМА, становить понад 10 млрд грн.

"Власники групи компаній діяли заздалегідь розробленим планом та намагалися приховати і замаскувати фактичне володіння належними їм активами на території України. Зокрема, спробували фіктивно вивести зі своєї власності активи 7 підприємств з виробництва та реалізації питної води, які розташовані в нашій державі. Зазначені підприємства знаходяться у їхній фактичній власності через підконтрольну офшорну компанію нерезидента.

Метою таких дій бізнесменів з рф було уникнення санкцій та примусового вилучення прав власності, передбачених ЗУ "Про основні засади примусового вилучення в Україні об’єктів права власності Російської Федерації та її резидентів" – наголосили у БЕБ.

Нагадаємо, у жовтні керівництво виробника "Моршинської" заявляло, що холдингу не загрожує націоналізація через російське громадянство Михайла Фрідмана.

А у червні цього року суд арештував активи виробника "Моршинської" на суму 53,4 млн грн, а у березні стало відомо, що Фрідман намагався продати бізнес, пов'язаний з мінеральною водою, вдові грузинського бізнесмена Бадрі Патаркацишвілі Інні Гудавадзе.

Додамо, в Україні Михайло Фрідман з партнерами Германом Ханом та Пьотром Авеном володіє компанією IDS Group Ukraine, "дочкою" міжнародної групи IDS Borjomi International (входить до "Альфа-груп"). На ринку, крім того, що компанія є ексклюзивним імпортером води "Боржомі" в Україні, вона представлена низкою брендів, зокрема, водами "Моршинська" та "Миргородська". 

Михайло Фрідман – російський олігарх, уродженець Львова, який з 28 лютого цього року потрапив під санкції Євросоюзу, а з 15 березня – під санкції Великої Британії.

Українська філія російського банку Альфа-банк Україна з 2011 до 2018 року була титульним спонсором фестивалю Alfa Jazz Fest, який з 2018 року називається Leopolis Jazz Fest.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.