Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Всеволод Білас

П'ятниця, 2 грудня 2022, 12:08

Білас оскаржить арешт активів виробника Моршинської з часточкою Фрідмана

Всеволод Білас

Депутат Львівської облради оскаржує арешт активів компанії-виробника "Моршинської", частку у якій має й російський бізнесмен Михайло Фрідман.

Про це повідомляє Forbes Україна.

Станом на сьогодні суд арештував всі активи холдингу IDS Group Ukraine, до складу якого входять торгові марки "Моршинська" та "Миргородська", 25% якого належить російському бізнесмену, уродженцю Львова Михайлу Фрідману.

Як заявив один з акціонерів IDS Ukraine та депутат Львівської обласної ради від партії Європейська солідарність Всеволод Білас, наразі українські та британські акціонери цієї компанії, що також мають у ній частки активів, оскаржують арешти у судах першої інстанції.  

"Безумовно, в умовах війни з Росією держава повинна захищати свої інтереси і, якщо потрібно, впроваджувати санкції. Ми, акціонери IDS Ukraine, це розуміємо, але прагнемо донести до судів і свою позицію: існують ще інші акціонери, права та законні інтереси яких порушуються через арешт всіх корпоративних прав компаній групи IDS Ukraine" – наголосив Всеволод Білас.

За його словами, за підсумками січня-вересня цього року підприємства групи IDS Ukraine отримали 146,7 млн грн чистого збитку проти чистого прибутку в 523,1 млн грн у 2021 році. При цьому бізнес IDS Ukraine є стійким та має резерви для продовження діяльності.

Нагадаємо, 23 листопада суд передав заарештовані активи IDS Group Ukraine в управління АРМА, які арештував у червні цього року. Також у березні стало відомо, що Фрідман намагався продати бізнес, пов'язаний з мінеральною водою, вдові грузинського бізнесмена Бадрі Патаркацишвілі Інні Гудавадзе.

В Україні Михайло Фрідман з партнерами Германом Ханом та Пьотром Авеном володіє компанією IDS Group Ukraine, "дочкою" міжнародної групи IDS Borjomi International (входить до "Альфа-груп"). На ринку, крім того, що компанія є ексклюзивним імпортером води "Боржомі" в Україні, вона представлена низкою брендів, зокрема, водами "Моршинська" та "Миргородська". 

Додамо, Всеволод Білас на місцевих виборах-2020 пройшов до Львівської обласної ради від партії Європейська солідарність, офіційно – член цієї партії. Був депутатом облради попереднього скликання – на місцевих виборах у 2015 році переміг у Моршині (52,68% голосів, 21 округ) за виборчим списком Блоку Петра Порошенка. Він також був депутатом облради 6 скликання й членом Української народної партії. Блас працює директором з корпоративних питань ПрАТ "ІДС" (Київ).

У 2020 році Білас зібрав понад 60 мільйонів гривень готівки та купив три ділянки на Стрийщині.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.