Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львіська міська рада

Понеділок, 18 вересня 2023, 11:31

Фракція ЄС Львівської міськради виступила проти вилучення коштів з місцевих бюджетів

Львіська міська рада

Депутати ініціюють ухвалення сесію Львівської міськради звернення до президента і парламенту з вимогою не допустити вилучення коштів з місцевих бюджетів на користь центральної влади.

Депутати вважають, такий крок поглибить кризу в регіонах і погіршить умови життя громадян.

"Останнім часом представники центральної влади, всупереч Законам України, закликають вилучити у місцевих громад надходження від податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) – на тій підставі, що зростання цих надходжень пов’язане з виплатами українським військовим. Бюджетна децентралізація, проведена у 2014-15 роках, стала однією з найбільш успішних українських реформ. Місцеві громади отримали не лише повноваження, але й можливості для створення гідних умов для життя українців", - сказано у зверненні. 

Депутати закликали залишити 64% доходів від податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) у місцевих громадах, як це передбачено діючим законодавством, та захистити місцеве самоврядування від незаконних інтервенцій. Вони також вимагають прийняти закони, які остаточно врегулюють питання витрат місцевих громад на потреби оборони і безпеки.

У своєму зверненні депутати наголосили, що місцеві громади є основними гарантами стабільності та безпеки країни, особливо у час війни. Вони нагадали, що саме місцева влада забезпечує функціонування соціальної сфери, інфраструктури, допомогу постраждалим від обстрілів та переселенцям. Також вони зазначили, що місцеві громади вже перераховують частину своїх доходів на потреби оборони і безпеки.

Звернення фракції ЄС  Львівської міськради було опубліковане на її офіційній Facebook-сторінці.

Нагадаємо, Червоноградська міськрада виступила проти вилучення ПДФО з бюджету громад. 

Кабмін напрацював законопроєкт, яким пропонує забрати весь "військовий" ПДФО у громад з 1 жовтня 2023 року.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.