Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Садовий

Четвер, 21 вересня 2023, 11:01

Садовий натяка своїй святій дружині на праведний продаж її медіа-імперії задля ППО для Львова

Андрій Садовий

Львів'яни закликають Андрія Садового придбали систему ППО для Львова.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 20 вересня, через атаку російських безпілотників по території Львова, львів'яни поширили у соцмережах допис з вимогою купити системи захисту від безпілотників для Львова.

Натомість Андрій Садовий заявив, що мерія не має юридичного права купувати зброю.

"Більше півтори тисячі користувачів поширили допис з вимогою купити ППО для Львова. Комусь це може здаватись трохи смішним, але я маю пояснити. Мабуть, ми не достатньо чітко це комунікуємо.

Львівська міська рада і я особисто не маємо юридичного права купувати зброю. Це означає, що така закупівля не може бути здійснена. Ніяк. Немає таких механізмів, які б дозволили нам придбати завтра Patriot. Якщо зовсім просто: то Америка не продасть Львову ракети, а Львів не зможе їх прийняти. І це зараз ми ще не говоримо про ціну. Я розумію, що всім хочеться простих рішень. Але їх немає. Ми живемо у війні" – написав Садовий.

Нагадаємо, 19 вересня російські окупанти випустили по території Львівщини безпілотники Shahed, 3 з яких влучили у промислові склади у Львові. Внаслідок цієї атаки постраждав 26-річний чоловік, якого з переломом ноги госпіталізували до лікарні, а також загинув працівник складу. До гасіння пожежі залучили 125 рятувальників та понад 30 одиниць спецтехніки.

У міськраді Львова заявили, що у промислових складах, куди поцілили російські безпілотники, знаходилась гуманітарна допомога від Римсько-католицької церкви.

Натомість сьогодні три російські ракети влучили у промислові об'єкти в Дрогобичі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.