Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

військкомат на Львівщині

П'ятниця, 22 вересня 2023, 15:33

Начальник ТЦК у Самборі за останні роки набув нерухомість на понад чотири мільйони гривень

військкомат на Львівщині

НАЗК виявило у керівника Самбірського ТЦК необгрунтовані активи на 4,4 мільйона гривень.

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) на своїй стоірнці у Фейсбуці.

Нацагентство з питань запобігання корупції виявило у начальника Самбірського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) Львівської області необгрунтовані активи на понад 4,4 млн грн.

За даними НАЗК, посадовець та його дружина впродовж 2020-2022 років придбали низку нерухомості.

"Воєнком пояснив, що нерухоме майно було набуте за рахунок заощаджень сімʼї за попередній період, заробітної плати членів родини, а також подарунка від матері у розмірі 42 тисячі доларів.

Однак, аналізуючи доходи декларанта та видатки родини за останні роки, НАЗК встановило, що начальник Самбірського районного ТЦК не мав можливості придбати майно в законний спосіб. Різниця між вартістю нерухомості та офіційними доходами родини становить понад 4,4 млн грн" – пояснили в НАЗК.

Наразі НАЗК передало матеріали перевірки до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, яка має звернутися з відповідним позовом до суду.

Нагадаємо, на початку серпня правоохоронці викрили масштабну схему видачі довідок військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби на Львівщині та ще в дев'яти областях України.

Додамо, у квітні цього року НАЗК виявило у чиновника Львівської ОВА Валерія Плекана та його сина-прокурора необґрунтовані активи на 4,5 мільйони гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.