Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Середа, 27 вересня 2023, 12:54

У Львові на мільярд гривень збільшили видатки на потреби військових

Львів

З бюджету Львова передбачили виділити 1 мільярд гривень на закупівлю дронів, автівок та як субвенцію для військових частин.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Сьогодні, 27 вересня, виконавчий комітет Львівської міськради прийняв рішення збільшити видатки на потреби військових частин до 1 мільярда гривень.

Кошти спрямують на закупівлю дронів, автівок та як субвенцію для військових частин.

"Сьогодні ми очікуємо повернення військових облігацій у сумі 597 млн грн – це ті, які ми купили цього року. Пропонуємо, щоб ця сума була розподілена на дострокове закриття деяких кредитів – 275 млн грн, на програму спротиву – це 250 млн грн. Таким чином, загалом витрати на програму спротиву становитимуть 1 млрд грн, бо там вже є 750 млн грн. І третя зміна – 72 млн грн додатково на резервний фонд" – пояснила директорка департаменту фінансової політики Львівської міськради Вікторія Довжик.

Крім цього, з бюджету міста окрема передбачені кошти на ваучери підтримки бізнесу для військових та їх родин, на соціальні виплати для військових, на програму підтримки родин військових, на облаштування ЦНАПу для ветеранів, на будівництво реабілітаційних корпусів, співфінансування житла для поранених та інше.

Відтак загальна сума підтримки для військових та їх родин цього року з бюджету Львова складає 2,1 млн грн.

Додамо, нещодавно у Львові вирішили обмежити здійснення публічних закупівель з бюджету міста до кінця дії воєнного стану. Також у липні цього року у Львові обмежили фінансування з міського бюджету в умовах воєнного стану.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.