Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

судова справа

Середа, 27 вересня 2023, 13:34

Львів'янина засудили до 6 років ув'язнення за виправдовування агресії РФ проти України

судова справа

Львівський суд залишив без змін вирок місцевому мешканцю, який у соцмережі "Однокласники" підтримував збройну агресію РФ проти України.  

Про це повідомила пресслужба Львівського апеляційного суду.

Львівський апеляційний суд відхилив апеляційну скаргу на вирок Сихівського районного суду Львова щодо львів'янина, який у забороненій соцмережі "Однокласники" виправдовував агресію РФ проти України.

Зокрема, 29 березня 2023 року Сихівський районний суд визнав винним львів'янина у розпалюванні національної ворожнечі, виправдовування агресії РФ та закликах до зміни конституційного ладу й призначено йому покарання у вигляді 5 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.

"З початку повномасштабного вторгнення у обвинуваченого виник злочинний умисел на розповсюдження матеріалів у соціальній мережі "Однокласники" зі закликами до вчинення дій, з метою зміни меж території або державного кордону України, порушення порядку, встановленого Конституцією України, поєднаного з розпалюванням національної ворожнечі.

Так, перебуваючи за місцем проживання, керуючись ідеологічними мотивами, здійснив розповсюдження матеріалів, у яких містився публічний заклик щодо необхідності припинення існування України та створення на частині її території нової держави із назвою "Федеративна Республіка Україна", поєднаний із розпалюванням національно ворожнечі, вираженої у звинуваченнях України в репресивних методах та ідеології нацизму.

Також поширював текстово-графічний матеріал, у якому зображено частину карти України з обрисами у вигляді свині, яку поїдає ведмідь, що ніби символізує російську федерацію, та наявною риторичною реплікою України: «Та за что???!". Підтримував у дописах анексію Криму" – йдеться у повідомленні.

Заслухавши апеляційну скаргу, колегія суддів Львівського апеляційного суду постановила залишити її без задоволення, а ухвалу суду – без змін.

Нагадаємо, на Львівщині чоловіка засудили до 5 років ув'язнення за крадіжки продуктів харчування, а також скасував рішення щодо права власності на самочинне будівництво на Сокальщині.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.