Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

будівництво

Середа, 24 травня 2023, 10:39

Суд скасував рішення щодо права власності на самочинне будівництво на Сокальщині

будівництво

Львівський суд задовольнив апеляцію Сокальської міськради щодо самочинного будівництва на території Поторицької сільради.

Про це повідомила пресслужба Львівського апеляційного суду.

Львівський апеляційний суд 22 травня задовольнив апеляційну скаргу Держінспекції архітектури та містобудування України й Сокальської міської ради на рішення Сокальського районного суду у справі за позовом позивачки до Поторицької сільради про визнання права власності на самочинне будівництво.

Зокрема, 2 серпня 2016 року Сокальський районний суд визнав право власності позивачки на самочинно збудовану нежитлову будівлю у селі Велике Сокальського району, якій належало 1/2 ставкового господарства у селі Велике Поторицької сільради.

"12.05.2003 року їй було надано в оренду земельну ділянку на 30 років для рибогосподарського використання. Як зазначає апелянтка, у 2015 році, вона самочинно збудувала нежитлову будівлю з дотриманням всіх існуючих норм, загальною площею 41,1 кв.м.

Після завершення будівництва Червоноградським МБТІ було виготовлено технічний паспорт на зазначену будівлю. Також, експертом надано висновок про те, що будівля може надійно та безпечно експлуатуватися. Загальна вартість будівлі становить 27 944 грн" – йдеться у повідомленні.

Заслухавши апеляційну скаргу, колегія суддів Львівського апеляційного суду постановила апеляційну скаргу задовольнити, а рішення суду першої інстанції скасувати.

Нагадаємо, на початку лютого цього року суд зобов'язав батьків дитини, яка скоїла ДТП, сплатити водієві понад 30 тис. грн компенсації.

Також суд залишив без змін вирок 44-річній львів'янці, засудженій за крадіжку телефону до 4 років ув'язнення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.