Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Петро Адамик

Четвер, 28 вересня 2023, 12:44

Депутати вимагають у Садового оприлюднювати всі закупівлі на сайті Львівської міськради

Петро Адамик

Депутати звернулися до Андрія Садового з вимогою оприлюднювати інформацію про здійснення публічних закупівель міською радою на її офіційному сайті.

Сьогодні, 28 вересня, на сесії Львівської міської ради керівник фракції Європейська Солідарність Петро Адамик зачитав звернення до міського голови Львова Андрія Садового щодо прозорості здійснення публічних закупівель міською радою. 

"Останнім часом у медіа активно обговорюється питання спроможності об’єднаних громад, зокрема значних сум надходжень до місцевих бюджетів після запровадження реформи децентралізації та водночас необґрунтованих витрат.

Варто зазначити, що з однієї сторони, роль місцевого самоврядування значно посилилась і завдяки надходженням у бюджет міста ми маємо можливість допомагати нашим Збройним Силам України. З іншої сторони, значні фінансові ресурси повинні бути спрямовані в першу чергу на оборонні потреби нашої держави. Відтак, видатки з місцевого та державного бюджетів повинні бути під контролем громади, особливо у період війни. Нецільове, а під час дії воєнного стану не раціональне, використання коштів місцевого бюджету, є не допустимим. Тому, постає питання щодо прозорості здійснення публічних закупівель. Переконаний, що при здійсненні публічних закупівель органи публічної влади повинні дотримуватись ключових принципів у своїй діяльності: зокрема, прозорості та підзвітності.

У такому випадку, всі закупівлі міської ради повинні бути оприлюдненні на сайті міської ради. Саме завдяки громадському контролю вдасться ефективно слідкувати за напрямками та розмірами видатків з місцевого бюджету", – наголосив Петро Адамик.

За його словами, одним із прикладів є сайт Львівської ОВА, де у розділі "Публічні закупівлі" доступна вся необхідна інформація про закупівлю, а згідно з ч. 2 ст. 11 ЗУ "Про місцеве самоврядування в Україні" виконавчі органи міських рад є підконтрольними і підзвітними відповідним радам.

"З огляду на вищенаведене та керуючись нормами ст. 11, 13 ЗУ "Про статус депутатів місцевих рад", ст. 49 ЗУ "Про місцеве самоврядування в Україні", прошу дати протокольне доручення відповідним виконавчим органам міської ради та відповідальним особам щодо оприлюднення інформації про здійснення публічних закупівель Львівською міською радою на її офіційному вебсайті. Про результати розгляду даного запиту прошу повідомити мене у строки передбачені чинним законодавством" – додав Адамик.

Нагадаємо, у середині вересня у Львові вирішили обмежити закупівлі з міського бюджету на час дії воєнного стану.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.