Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

П'ятниця, 29 вересня 2023, 16:45

Трунарі Садового вирішили підвищити тарифи через власну збитковість

Андрій Садовий

Деякі види ритуальних послуг у Львові подорожчають на 15%-50%.

Сьогодні, 29 вересня, виконавчий комітет Львівської міської ради встановив ЛКП "Муніципальна обрядова служба" тарифи на ритуальні послуги. 

Зокрема, деякі види ритуальних послуг у Львові подорожчають від 15% до 50%. Зокрема, у місті збільшили вартість послуг з копання могили чи захоронення, а також послуг з підзахоронення та з запайки цинкової труни.

Крім того, на 10 грн зросте плата за оформлення свідоцтва про поховання – з 9 до 19 грн, на 18 грн – за оформлення договору-замовлення на організацію та проведення поховання – з 13 грн до 31 грн.

Як пояснили у пресслужбі Львівської міськради, чинні тарифи на ці послуги є збитковими для підприємства.

"Востаннє тарифи на ритуальні послуги встановлювали ще у 2020 році. А з того часу мінімальна заробітна плата зросла на 41,8%, а розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб – на 27,7 %. Також зросла і вартість паливно-мастильних матеріалів – з 26,55 грн за 1 л бензину до 46,77 грн, що складає 77% та інших матеріальних ресурсів, в результаті чого ЛКП "Муніципальна обрядова служба" не вистачає обігових коштів на їх покриття. Відтак, аби підприємство могло надавати якісні послуги і надалі, виникла необхідність переглянути тарифи" – пояснили у департаменті житлового господарства та інфраструктури міськради.

Додамо, востаннє у Львові збільшували ціни на ритуальні послуги у 2020 році.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.