Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Площа Св. Юра

Вівторок, 10 жовтня 2023, 10:36

Суд визнав незаконним рішення Львівської міськради щодо ділянки на площі Святого Юра

Площа Св. Юра

Господарський суд скасував ухвалу Львівської міськради щодо передачі у комунальну власність земельної ділянки на площі Святого Юра, 5 у Львові.

Про це йдеться в ухвалі Господарського суду Львівської області від 17 вересня 2023 року.

Господарський суд Львівської області визнав незаконною та скасував ухвалу Львівської міської ради щодо скасування державної реєстрації права комунальної власності та права постійного користування на земельну ділянку площею 2,1382 га на площі Святого Юра, 5 у Львові.

Йдеться про земельну ділянку, яку міськрада у 2022 році передала Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ й яка належала львівському Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення.

"Визнати незаконною і скасувати ухвалу Львівської міської ради № 6503 від 4 вересня 2020 року "Про затвердження Курії Львівської Архиєпархії УГКЦ проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надання земельної ділянки на пл. Святого Юра, 5".

Визнати незаконним і скасувати рішення державного реєстратора управління державної реєстрації юридичного департаменту Львівської міської ради від 10 вересня 2020 року про реєстрацію права постійного користування на земельну ділянку площею 2,1382 га, розташовану за адресою: м. Львів, вул. в. Юра, 5 за Курією Львівської Архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви України" – йдеться у рішенні суду.

Також суд постановив стягнути з Львівської міськради 31 530 грн, 22 071 грн та 9 459 грн судового збору.

Додамо, у 2021 році Курія Львівської Архиєпархії УГКЦ звинуватила Концерн РРТ у рейдерському захопленні Митрополичих садів у Львові й залученні для цього військової техніки. Натомість Концерн РРТ заявив про проведення планових навчань.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.